Nikad se više ne gubite: Zašto je važno imati GPS aplikaciju na pametnom telefonu

Ako ste se ikada ranije izgubili, znate koliko to može da bude frustrirajuće. Besciljno lutaš okolo, pokušavajući da shvatiš gde si i kako da se vratiš tamo gde je trebalo da budeš. To nije zabavno iskustvo. Ali šta ako ti kažem da postoji način da se više nikad ne izgubiš? Tada će vam GPS na pametnom telefonu pomoći. U ovom blog postu ćemo diskutovati o tome šta je GPS i 8 prednosti toga što imate GPS aplikaciju na pametnom telefonu.


Šta je GPS?


GPS, ili Globalni sistem pozicioniranja, je mreža satelita koji kruže oko Zemlje i šalju precizne informacije o pozicioniranju na GPS uređaje. To omogućava GPS uređajima da izračunaju tačnu lokaciju na Zemlji. U današnje vreme većina telefona kao što je Honor 9a ima ugrađenu GPS jedinicu u avionu kako bi vam život bio pogodniji. Takođe, možete da preuzmete GPS aplikaciju za više funkcija.


Nikad se više ne gubite: Zašto je važno imati GPS aplikaciju na pametnom telefonu  

8 prednosti imati GPS aplikaciju na pametnom telefonu


Nikad više ne moraš da tražiš uputstva


Pomoću GPS-a na pametnom telefonu uvek ćete tačno znati gde se se tačno kotite i kako da dođete do mesta gde treba da budete. Nema više zaustavljanja da se od stranaca traže uputstva ili da se izgube na nepoznatim mestima. Samo unesite odredište u aplikaciju i pustite GPS da uradi ostalo.


Uštedite vreme i gas


GPS vam može pomoći da izbegnete saobraćaj i pronađete najbrži put do odredišta, što znači da ćete manje vremena provoditi u automobilu i štedeti na benzinu. Nikada nećeš pogrešiti. Kome se to ne sviрa?


Istražite nova mesta sa samopouzdanjem


Sa GPS-om nema potrebe da brinete da ćete se izgubiti na nepoznatoj teritoriji. Bilo da posećujete novi grad ili idete u šetnju šumom, jednostavno izvucite mapu na aplikaciji i pratite uputstva gde god želite da idete.


Uvek znaj saobraćaj


Hoćeš da izbegneš sedenje u saobraćaju? GPS ne samo da obezbeđuje uputstva za skretanje u realnom vremenu, već vam daje i ažuriranja uslova u realnom vremenu kako biste mogli da planirate u skladu sa tim.  


Uputstva su dostupna čak i bez signala za podatke


Većina GPS aplikacija radi van mreže, što znači da i dalje možete da dobijate uputstva za skretanje u okretnici čak i ako ste u oblasti bez signala za podatke (kao na primer kada planinarite usred nedođije).


Pronađite obližnja mesta


Tražiš mesto za jelo ili negde da napuniš rezervoar? Uz GPS, pronalaženje obližnjih preduzeća je povetarac – jednostavno potražite ono što tražite i odaberite sa liste opcija u blizini trenutne lokacije.  


Nikad se više ne gubite: Zašto je važno imati GPS aplikaciju na pametnom telefonu  

Ponudite dodatne funkcije


Pored skretanja smerova, mnoge GPS aplikacije nude i druge funkcije koje mogu biti od pomoći, kao što su mogućnost praćenja lokacije, podešavanje obaveštenja kada je potrebno da odete na odredište i deljenje lokacije sa drugima. Takođe, dobro vam dođe dok putujete, kao što su vremenska prognoza, tačke interesovanja i ograničenja brzine (da slučajno ne biste dobili kaznu).  


Pristupačno i često besplatno


Na kraju, ali ne i najmanje važno, mnoge GPS aplikacije su ili besplatne ili veoma pristupačne – mnogo jeftinije od kupovine stvarnog samostalnog GPS uređaja! A pošto većina ljudi već nosi svoje pametne telefone gde god da odu, zaista nema razloga da ne posedujete i GPS aplikaciju... Osim, naravno, ako ne uživate da se gubite s vremena na vreme!


Zakljuиak


Kada se sve uzme u obzir, postoje definitivne prednosti gps-a na pametnom telefonu – bilo da ga koristite za svakodnevnu navigaciju ili samo za povremena putovanja. Dakle, ako već nemate GPS aplikaciju, šta čekate? Skini jedan danas i nikad se više ne gubi!