Zašto učenici treba da koriste pametne telefone u školi

Mnoge škole su i dalje zaglavljene u prošlosti, ali vreme je da se prigrli digitalna revolucija. Svet se menja, a učionica mora da održi korak. Učenici odrastaju u svetu u kojem je tehnologija uvek prisutna, i vreme je da škole počnu da razmišljaju o tome. Jedna od mnogih inovacija koje je digitalno doba donelo je pametni telefon. To su neprocenjivi alati za učenike, a mnoge škole tek treba da uhvate korak sa ovom činjenicom. Evo pet razloga zbog kojih učenici treba da koriste pametne telefone u školi.

Zašto učenici treba da koriste pametne telefone u školi  

Pet razloga zašto učenici treba da koriste pametne telefone u školi

Ostanak organizovan

Ostanak organizovan je jedna od velikih borbi sa kojom se učenici redovno suočavaju u školi. Moraju da upravljaju sa toliko različitih tipova informacija i zadataka, i to može da bude neodoljivo. Pametni telefon je odličan alat za pomoć učenicima da prate svoje zadatke, kao i predstojeće testove, pa čak i da im pomognu u studiranju. Dobar pametni telefon kao što je honor 70 može bez napora da prati užurbane živote i omogućava im da neprimetno skladište i organizuju sav svoj rad i informacije na jednom prikladnom mestu. Uz dosta produktivnosti i aplikacija za preuzimanje beleški, učenici mogu efikasno da upravljaju svojim vremenom i rasporedom kako u školi tako i van nje.


Dobro istražujem

Od učenika se često traži da rade istraživanja za svoje časove. Pomoću pametnog telefona studenti mogu zgodno da rade istraživanja i pristupe internetu kako bi potražili informacije o temama o kojima se govori na času. Ovo može biti od pomoći kada učenici pokušavaju da razumeju tešku temu ili ako im je potrebna pomoć da razumeju kako nešto da urade.


Efikasna komunikacija

Pametni telefoni pružaju neke od najbitnijih i najefikasnijih oblika komunikacije za studenta. Omogućava učenicima da ostanu u kontaktu sa svojim nastavnicima i školskim drugovima, kao i sa roditeljima. Studenti mogu lako da šalju poruke, e-poruke ili tekstualne poruke bilo kojoj od ovih važnih osoba u svom životu. Ovo je posebno korisno za održavanje ažurnih aktivnosti i bilo kakvih promena rasporeda u školi, a čak može biti i način da roditelji budu u toku sa napretkom svog deteta.


Poboljšana saradnja

Kada smo već kod komunikacije, pametni telefoni takođe mogu biti odličan alat za saradnju. Pametni telefon omogućava učenicima da dele informacije sa svojim školskim drugovima, postavljaju pitanja i održavaju tekući razgovor o tome šta uče. Oni mogu da sarađuju sa drugim školskim drugovima na projektima kao što su grupni istraživački radovi korišćenjem aplikacija za razmenu poruka i aplikacija zasnovanih na oblaku kao što je Google Drive. Studenti mogu da koriste aplikacije za saradnju kao uobičajeno mesto za skladištenje svih informacija koje prikupljaju i organizuju tako da svi koji učestvuju u projektu imaju pristup tome bez brige da će ga izgubiti ili zaboraviti gde su ga stavili.


Prenosivo i samostalno učenje

Jedna od najvažnijih prednosti korišćenja mobilnih uređaja u učionici je njihova sposobnost da pomognu učenicima da uče sami, u bilo kom trenutku i bilo gde. To se posebno odnosi na učenike koji možda nemaju pristup tradicionalnim obrazovnim resursima, kao što su biblioteke ili računari. Pomoću pametnog telefona ili tableta mogu da koriste internet da pronađu informacije koje su im potrebne i nauče nove veštine bez čekanja na dozvolu nastavnika. Mobilno učenje takođe omogućava učenicima da ponese svoj rad sa sobom i nastave da uče van učionice, što je posebno za učenike koji možda imaju pitanja, ali nemaju priliku da vide svog nastavnika.


Zašto učenici treba da koriste pametne telefone u školi  

Zakljuиak

Pametni telefoni mogu biti odličan alat za studente, sve dok se koriste odgovorno. Takođe je važno zapamtiti da tehnologija nije zamena za učenje u stvarnom svetu, ali je treba koristiti kao pomoćnik za učenje kako bi se poboljšalo iskustvo u učionici tako što će se učenicima pomoći da efikasnije uče kroz fleksibilan i interaktivan medijum.