Kako da na najbolji način poboljšate pametni telefon radi produktivnosti

Pametni telefon je napravio revoluciju u načinu na koji komuniciramo i komuniciramo sa svetom. To je promenilo način na koji poslujemo, kako učimo i kako održavamo kontakt sa porodicom i prijateljima. Sa toliko funkcija, lako je izgubiti se u stalnom toku obaveštenja, e-poruka i tekstualnih poruka, ali uz malo organizacije, možete da učinite pametni telefon efikasnom alatkom za produktivnost. Postoji mnogo načina da na najbolji način poboljšate svoj pametni telefon radi produktivnosti, ali evo nekih od najvažnijih saveta koji će vam pomoći da počnete.

Kako da na najbolji način poboljšate pametni telefon radi produktivnosti  

6 saveta da pametni telefon bude produktivniji

Korišćenje aplikacije za preuzimanje beleški


Korišćenje aplikacije za uzimanje beleški je jedan od najboljih načina da ostanete produktivni i organizovani. Odlična stvar kod ovih aplikacija je što se mogu koristiti za kratkoročne zadatke kao što su liste namirnica, dugoročni projekti kao što je pravljenje liste za poboljšanje doma ili čak samo razmena ideja za vaš biznis ili blog. Najbolje aplikacije za preuzimanje beleški su one koje se mogu sinhronizovati na više uređaja i kojima se može pristupiti sa bilo koje lokacije. Ovo će vam pomoći da ostanete organizovani i produktivni u goju. Funkcije sinhronizacije možete da uvećate pomoću nezgodnog telefona kao što je honor magic4 pro i da se uverite da su beleške brze i jednostavne za pristup i upravljanje njima.


Prilagođavanje obaveštenja


Obaveštenja su jedna od najkorisnijih funkcija telefona. Oni vas obavestiju da li je e-poruka stigla ili vas je neko označio u postu. Međutim, ako imate previše obaveštenja, to može da vam skrene pažnju i oduzme vam produktivnost. Da bi se stvarima upravljalo, trebalo bi da prilagodite aplikacije koje vas obaveštavaju i koliko često to rade. Da biste povećali produktivnost, želeli biste da omogućite samo obaveštenja za aplikacije koje su vam najkorisnije ili najvažnije. Zvukove i vibracije koje se koriste za različita obaveštenja možete da prilagodite tako da se izdvajaju jedni od drugih, a da pri tom ne budu preglasni ili nametljivi. Ovo će vam pomoći da ostanete na vrhu obaveštenja, a da vas oni ne ometaju.


Investirajte u aplikaciju za upravljanje zadacima i vremenom


Jedan od najvećih ubica produktivnosti je loše upravljanje vremenom. Ne možete ništa da uradite ako ne znate koliko će to trajati i tu aplikacija za upravljanje zadacima može dobro doći. Aplikacije za upravljanje zadacima vam omogućavaju da podesite zadatke i dodelite im vremenski okvir za dovršavanje tako da kada budete spremni da radite na nečemu novom, tačno znate koliko će vremena biti potrebno i da li se još nešto bori za vašu pažnju.


Korišćenje Interneta kao alatke za istraživanje


Internet je odlično mesto za pronalaženje informacija, ali je još bolje kada ih koristite kao alatku koja će vam pomoći da obavite posao. Ako imate pitanje u vezi nečega, izguglajte. Bićete zapanjeni svim informacijama koje vam mogu pomoći da rešite problem ili odgovorite na pitanje.


Blokiranje ili brisanje bilo koje aplikacije za traćenje vremena


Ovo može izgledati kao drastičan korak, ali ako gledate da povećate svoju igru produktivnosti, možda ćete želeti da razmislite o privremenom blokiranju ili potpunom brisanju aplikacija za traćenje vremena sa telefona. Možete pokušati da blokirate ove aplikacije dok se radno vreme ne završi preko dana. I dalje ćete moći da ih koristite kada vam zatrebaju, ali one neće biti napred i u centru vašeg života po ceo dan. Ako je potrebno da koristite ove aplikacije za posao, razmislite o podešavanju posebnog naloga za njih.


Korišćenje funkcije "Ne uznemiravaj"


Funkcija "Ne uznemiravaj" je jedna od najkorisnijih i najpotcenjenijih funkcija na telefonu. Omogućava vam da podesite raspored koji automatski sprečava da se obaveštenja pojavljuju sve vreme u toku dana, pomažući vam da se usredsredite na ono što je važno. Za produktivnost je najbolje podesiti funkciju "Ne uznemiravaj" da se uključi noću ili tokom radnog vremena. Takođe ga možete podesiti tako da dozvoljava samo pozive određenih osoba, što će vas sprečiti da propustite neke važne. To vam omogućava da primate samo najvažnija obaveštenja, kao što su hitni pozivi članova porodice i drugih najmilijih.


Kako da na najbolji način poboljšate pametni telefon radi produktivnosti  

Zakljuиak


Svi znaju koliko može biti teško ostati fokusiran na posao po ceo dan, naročito kada imate toliko smetnji na dohvat ruke. Ali ako smo nešto naučili, to je da postoji toliko načina da vaš pametni telefon radi za vas. Ključno je da eksperimentišete sa različitim savetima i funkcijama za produktivnost, a zatim da ih prilagodite u skladu sa tim kako biste kreirali sistem produktivnosti koji radi za vas. Zato samo napred i podesite ove aplikacije i tehnike, stavite se na tajmer ako je potrebno i ne zaboravite da nagradite sebe kada ispratite.